Vegyes

Vegyes

  • Többen is megkérdeztétek tegnap, hogy mennyiért lehet az autónkat megtankolni az USA-ban? Nos, én csak azzal vagyok tisztában, hogy a városban, ahol lakok (Sarasota, Florida) mintegy 145 forintba kerül egy liter benzin az autómba (“felső kategóriás terepjáró”) a mai napon.

 

  • “Mikor lesz vége a tőzsdei esésnek?”  Gondolom, mókás kedvében volt a kérdező!  Aki követi a hosszútávú előrejelzéseimet, az tudja, hogy ezekhez negyedéves/éves chartokat használok. Ezek alapján egyszerű “megjósolni” a jövőt.  Az internetes fórumok tele vannak amatőrökkel és a posztok 9o%-nak az a témája, hogy mikor fordul a piac felfelé? Melyik részvénybe érdemes apránként beszállni “hosszú távra”?  Tipp: ha folyamatosan, aktívan kereskedsz minden nap, akkor használj 60 perces vagy valami hasonló chartot. És ne feledd a legfontosabbat: “Azt tradingeld, amit látsz – ne azt, amit látni szeretnél!”   Ne olvasd az internetes “szakértők” véleményét – ők sem tudják jobban mint Te!  A Facebook-os csoportok hemzsegnek a jóslatoktól – egyetlen közös dolog van bennük: mindegyikük légből kapott feltételezésen alapszik. Emlékezz, amit a tanfolyamokon tanultunk! Már átéltem ezt néhányszor: ez az a periódus, amikor az amatőr traderek brutálisan nagy százalékát kiszórja a piac – olyan sokat veszítenek, hogy többé nem lesz kedvük tradingelni. (Pedig, ha mindent fordítva csinálnának, akkor sokat nyernének.)  A traderek maradéka pedig természetesen elnyeri az összes vesztes pénzét. Ennyi! Csak rajtad múlik, hogy melyik csoportba tartozol. Ne hallgass senkire, nézd a chartot, ne olvasd el a híreket, ne hallgasd a TV szakértőit – csupán privát teóriákat mondogatnak, aminek semmi köze a valósághoz.

 

  • Igen, a Világgazdaság nagy bajban van. Már unalomig ismételt sztori ez. Akik voltak a legutóbbi tanfolyamon (“Világvége…”) azok ismerik a véleményem.  A kormányok versenyeznek, hogy ki tudja minél jobban leértékelni a nemzeti valutáját. Választaniuk kell a hiperinfláció vagy a gazdasági depresszió között – mindkettő tragédiához vezet.

 

  • Politikai csatározások. Igen, Donald Trump lesz az Egyesült Államok új elnöke! Az USA brutálisan meg fog erősödni a nemzetközi politikában. Az arab világ egymással perel. Észak Korea ismét bohóckodik. Az Európai Unió megroggyanása megkezdődött. A kínai lufi kipukkadt. A mesterségesen felpumpált tőzsdék megkezdték a visszaszállást a földre. Az oroszok nagy bajban vannak az olcsó kőolaj és földgáz miatt. Szaud Arábia aktívan segíti, hogy ezek ára még lejjebb menjen – ki akarja véreztetni a versenytársait. A menekült kérdés rendezése várat magára. A görögök, portugálok, olaszok csendben vannak, de csak azért mert befogták a szájukat újabb kölcsönökkel, miközben nem oldódott meg semmi.  Az újszülöttek úgy jönnek a világra, hogy sok tízezer eurónyi tartozást kell visszafizetniük majd. Valakik nagyon utálni fogják a generációnkat.

 

  • Vedd észre a hírekben a legfontosabb  dolgokat! A világ nagy cégei tömeges elbocsátásokat hajtanak végre már most és még többet terveznek a közeljövőben. A termelést visszaveszik (Apple), csalnak, amíg le nem buknak (VW), az Európai Únió bajban van (lásd évekkel ezelőtt írt blogbejegyzésem itt, amikor megkérdeztem, hogy miért nem bontják le Schengenen belül a határállomásokat – akkor arra a következtetésre jutottam, hogy azért, mert még szükség lesz rájuk! Ez is megkezdődött. A Dánok, Svédek, Németek, Franciák elkezdtek bekeményíteni.

 

  • A 21. század legjobb üzleti lehetősége az online kereskedelem. Milliószor beszéltem róla, tanfolyamokat tartottam ezzel kapcsolatosan. Olyan tempóban fejlődik, hogy néhány havonta szinte alapjaiban átalakul. Kicsit olyan, mint a tőzsdézés: egyszerű, de nehéz. Mi magunk tesszük nehézzé! Az ég szerelmére, keress-kreálj egy saját terméket (erről is beszéltünk már nagyon sokszor, a portékád lehet fizikai termék vagy egy letölthető valami – pl. videó, pdf file, mini tanfolyam, stb.) Aztán kezd el árulni az interneten! NEM szükséges drága “internet shop” és hasonló nonszensz. Légy találékony, ne azt csináld, amit a tömegek – a tömegek nem csinálnak profitot! Mozdítsd meg a feneked és kezdj neki! Ha gyerekek tudnak millió dollárokat csinálni, akkor Te is tudsz legalább pár százat havonta – kezdésnek.  Néhány példa:

          – 8 éves kislány $127,000-t csinál (havonta).

          – Család a gyerekekkel csinál egymillió dollárt.

          – 9 éves csinál egymillió dollárt.

 

Utánozni kell őket? Nem, de ötleteket adhatnak. Ki KELL lépned a komfortzónádból, hogy előre tudjál lépni – ott  várnak az álmaid! További szép napot!

 

One thought on “Vegyes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.