Ismét Ingatlan

Ismét Ingatlan

Az ingatlan természetesen nem “daytrading”. De ha megfelelő az időzítés, akkor meglehetősen tisztességes profitokra tehetünk szert vele.

Ezen a blogon ritkábban foglalkozunk az ingatlanpiaccal – de akiket érdekel, azok úgyis értik a (ritka) üzeneteket.

2012 tavaszán (az ingatlan vérfürdő közepén) egy maréknyi társunk számára szerveztünk egy floridai ingatlantúrát (korábban Budapesten már tartottunk egy tanfolyamot ezzel kapcsolatosan).

Ingatlantúra Floridában

Ingatlantúra Floridában – 2.

 

Aztán sikeresen lezajlott a “túra” és minden résztvevő/befektető elégedetten repült vissza Magyarországra.

http://www.traderbambu.com/ingatlan-tura-floridaban-2

Természetesen mindenkinek különböző céljai voltak. Volt, aki saját maga számára vásárolt “örökre”, mások – ügynökségen keresztül – kiadták túristáknak jelentős havi bevételhez jutva, megint másoknak egyszerűen az volt a céljuk, hogy majd jelentős profittal túladjanak rajtuk. Ez sikerült is. Kivétel nélkül minden ingatlan ára “bőven megduplázódott” alig négy év alatt.

Aztán lezárult egy ciklus és nem régen azt javasoltam, hogy el kell adni!

Annak idején többen is megmosolyogtak bennünket, hiszen valóban vérfürdő volt az ingatlanpiacokon. Mi akkor a pánikoló eladóktól vásároltunk. Most viszont a pánikoló vevőknek (“Jaj! Rohan az ingatlanpiac, nehogy lemaradjunk! Hadd vegyek, akármilyen magas áron is!”) adunk el.

Nem csak a tőzsdei kereskedésre igaz, hogy “akkor vegyél, amikor folyik a vér az utcán – és akkor adj el, amikor szólnak a fanfárok!”

Márpedig mostanában szólnak a fanfárok! Nem kell eltalálni a legalját és a legtetejét – elég ha néhány évente megduplázod ugyanazt a tőkédet igen csekély rizikóval.

U.I.:  A fenti cikk megjelenését követően elkezdtek jönni az érdeklődő emailek. Elnézést, ha nem voltam világos! Most az ingatlanok eladását javaslom (azok számára, akik annak idején olcsón vettek és a céljuk az volt, hogy az árnövekedésből profitáljanak). Tehát jelen pillanatban nem ajánlom az ingatlanvételt. Sőt!  

A befektetni való tőkét más eszközökbe érdemes elhelyezni. 

 

 

 

 

 

One thought on “Ismét Ingatlan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.