Ingyenes Facebook Hírdetés

Ingyenes Facebook Hírdetés

Rövid leszek. Ha követed a Facebook szabályait és “tudod, hogy mit csinálsz”, akkor nagyon olcsón tudod a Világgal tudatni, hogy mit is kínálsz eladásra. Számodra hogyan hangzik az, hogy “ingyen”?

Tegnap délután kezdtem el egy új kampányomat (Facebook hírdetés), ami három nap időtartamú lesz – aztán majd meglátom, hogyan tovább. Napi $5-t szánok rá. (Vannak olyan esetek, amikor csupán napi $1-al tesztelem a lehetőségeket.) Tehát tegnap délután kezdtem futtatni a reklámot (ami egy rövidke videó a végén egy linkkel, amire kattintva az érdeklődők azonnal a “boltomba” jutnak, ahol megvásárolhatják az általam kínált terméket).

A ma reggeli állás szerint ezidáig $3,57-t (három dollár ötvenhét centet) költöttem. A célközönség USA, Egyesült Királyság, Kanada, stb.  A Facebook 34800 embernek jelenítette meg a hírdetésemet (ez nem fontos). Ami a lényeg: 7647 “action”-t számolt össze a rendszer. Ami a legfontosabb: ebből 7447-en ténylegesen megnézték a videómat! Magyarán egy videó megtekintésének a költsége $0.00048.  🙂   (Napi árfolyamon számolva minden videó megnézés 13 magyar fillérembe kerül!) A jó hír, hogy ez a mai napon még lejjebb fog menni, ahogy a Facebook algoritmusa megérti, hogy pontosan ki is a célközönségem!

A még jobb hír az, hogy ez néhány eladást produkált máris (jó úgy ébredni, hogy megnézed, hogy az ingyenes Facebook hírdetésed mennyit profitot hozott a konyhára, amíg aludtál). A befektetett költség többszöröse máris megtérült – ingyen van a reklám. Bónusz, hogy egy csomó potenciális érdeklődő felkerül a listádra (akik végignézték a videódat, de most nem vásároltak), akiket a jövőben ismét megcélozhatsz egy termékeddel (“retargeting”) – annak a reklám költsége pedig jelentősen alacsonyabb lesz a mostaninál.

A Facebook azt akarja, hogy sikeres legyél. De ez nélküled nem megy! “Just do it!”

Majd beszámolok a fejleményekről! Szép napot kívánok!

Ingyenes Facebook hírdetés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.