Hosszú Volt Az Éjszaka

Hosszú Volt Az Éjszaka

Tényleg hosszú volt az éjszaka. Fent voltam csaknem hajnalig, aztán alig két órányi alvás után ismét leültem a TV elé és az ölembe vettem a laptopomat is. Az USA elnököt választott. 

A “jóslatom” bevált, valóban Donald Trump lett az Egyesült Államok új elnöke. Év elején, január hetedikei posztomban írtam erről. (www.traderbambu.com/vegyes-2/), pedig akkortájt még 22 elnök-jelölt indult csatába. 

7

 

A közszolgálati média ismét undorítóan viselkedett (úgy, ahogy ezt Világszerte megszokhattuk). Ma hajnalban, már olyan főcímek jelentek meg, mint “Amerika Gyászban”. Nem egészen értem, hiszen a szavazók fele a győztesre adta le voksát – és ők is Amerikát képviselik. Erre nem árt emlékezni. És sokan valóban nem Trump-ra, hanem inkább Clinton ellen szavaztak. A végeredményt pedig mindenki ismeri.

Mókás volt látni, ahogy az USA tőzsdeindexek (futures) zuhanásba kezdtek, mintha legalább is eljött volna a világ vége. Mi változott? Semmi! De hát “pánikolni kell, hiszen a média azt hajtogatta egész este, hogy ha Trump valami csoda folytán elnök lenne, akkor az tragikus hatással lesz a tőzsdékre.”  

29

 

Egy pillanatfelvételem a CNBC-ről:

img_8298

 

Aztán alig néhány órával később mit látunk? A Dow Jones futures 1050 ponttal magasabban áll.

13

 

Máig nem értem, hogy mi szükség van a tényleges szavazást megelőző sok hónapos csinnadrattára – az “elemzőknek”, un. “szakértőknek” a társadalom számára zéró hasznot hozó tevékenységére? A média nonszenszeire? A sok vádaskodásra és hazugságra? A nem várt vereséget pedig méltósággal illene viselni – nem hisztizéssel!

Úgy tűnik, hogy meg lett keverve az állóvíz alaposan és ez sokaknak nem tetszik.

 

 

One thought on “Hosszú Volt Az Éjszaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.