Életképek Tegnapról

Életképek Tegnapról

Sok kommentár nem szükséges. Néhány screenshot a chatroomból illetve a Facebook oldalunkról.

2015 augusztus 24. úgy vonul be a tőzsdei történelembe, mint az utóbbi fél évtized legvolatilisebb, legjobban tradingelhető napja. Szinte meghatódtam és eszembe jutottak a 1999/2000 évek, amikor rendszeresen átélhettünk hasonlót.

Örülök, hogy a mai traderek is ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen is volt a tőzsdei kereskedés hangulata a “dotcom buborék” idején. (Megjegyzem, hogy ott még annyi volt a különbség, hogy óránként (!) részvények tucatjai $20 – $40-t is mozogtak).

Tegnap öröm volt nézni és átélni, amint a Dow futures szemmel követhetően mozgott, szinte meg sem állt egyetlen másodpercre sem és két perc alatt 100-150 pontot futott. Nem egyszer, hanem sokszor.

Amit a perma-bull piacon csinálnak, hogy csak nyomjuk föl-föl-föl az árakat – azt úgy hívják, hogy “reménykedés”. Aminek tegnap szemtanúi és részesei lehettünk, azt úgy hívják, hogy “tradingelés”. 

Köszönöm a Gondviselőnek, hogy ezt az örömet megadta! (Hirtelen Disneylandben éreztem magam és a csokoládégyárban osztálykiránduláson.) 🙂

Csak megjegyzem: amit egy nappal később, ma látunk, az a tipikus “dead cat bounce”. Ami tőzsdei zsargonban annyit jelent, hogy még a döglött macska is visszapattanik, ha elég magasról dobjuk le.  

 

 

12

 

 

2

 

 

12 copy

 

 

4

 

 

3

 

 

 

42

 

 

4

 

 

5

 

 

35

 

 

48

 

 

14

 

 

10

A fenti charton a Természet “kerek számai” magukhoz vonzzák az árat. Még egy ilyen pánikszerű napon is!  🙂

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.