A Világtörténelem Legnagyobb Dupla Topja

A Világtörténelem Legnagyobb Dupla Topja

Igen, jól látod: ez a Földkerekség történetében a tőzsdék legnagyobb dupla topja. Hogy szinte senki nem említi? Hmmmm, nem csodálkozom, ahhoz tudni kellene, hogy mi is az a dupla top? Másrészt a média “szakértői” napi chartnál hosszabb intervallumról talán nem is hallottak.

Álljon itt az NDX (a Nasdaq) negyedéves chartja. Tehát minden ároszlop nem kevesebb, mint három hónapot képvisel. Nem minden nap látsz ilyet!

Megpróbálják még a mesterségesen kreált és oxigénpalackon tartott bull marketet életben tartani? Persze!

Megpróbálják esetleg még feljebb nyomni! Naná!

Sikerülhet nekik kiugrasztani felfelé mindenféle manipulálással? Jó helyen kapisgálsz!

Hosszabb ideig fent is tudják tartani? Egy hatarozott NEM a válaszom. (Éppen erről beszéltünk a mai Periscope adásban alig egy órával ezelőtt.)

Mit jelent mindez? Azt, hogy a FED-et bele fogják kényszeríteni az alapkamat megemelésébe. Bár nem nagyon akaródzik neki – de egyszerűen nem lesz más választása. 

És miért nem akarja? Csak nem azért, mert a Világgazdaság sokkal gyengébb lábakon áll, mint gondolnánk? Bingo! Felfújták, mint egy lufit és egyszerűen elvágtak maguk előtt minden menekülési útvonalat. Egyszerűen nincs hová menni, nincsenek alternatívák. Persze, még meg van a régi módszer: folytatni azt, amit eddig csináltak és elhitetni a népekkel, hogy minden szép és minden jó. A tömegek nem akarják hallani és nem is értik a lényeget. Csak gondolj bele, a Föld legnagyobb gazdasági hatalma nem meri megemelni az alapkamatot gyakorlatilag nulláról (0.25%) egy negyed ponttal. Fél, hogy a tőzsdék összeomlanak egy nyavalyás negyed pontos emeléstől!

Három évvel ezelőtt pontosan ezt jeleztük előre azon a bizonyos “Világvége” (hivatalosan: “Alternatív Lehetőségek”) webináron – majd az azt követő tanfolyamon. Pontosan az történik – megéljük azt, amit akkor jeleztünk előre. (Egyébként a nem túl távoli jövőben megtartjuk a tanfolyam második részét!)

És mi következik a mellékelt chartból? A trader szempontjából az, hogy az értékpapírtőzsdék évekig lesznek lejtmenetben. A gazdaság természetesen ezt a hatást visszatükrözi majd. A többit a tanfolyamon részletesen!

Emlékszem, amikor az első csúcs kipukkadása után az amerikai chatroomomban sokan megkérdezték, hogy véleményem szerint mennyi idő kell majd a Nasdaqnak, hogy visszamásszon? Számos trader azt mondta, hogy nem lehet igazam, mert a válaszom az volt, hogy “5 – 7 év!”  Nos, azóta már jól tudjuk, hogy nem kevesebb, mint 15 esztendőre volt szükség. A mostani után még többre lehet szükség majd.

(Na, figyeljétek a “médiát”! Becslésem szerint 2-3 nap múlva fognak ugyanerről a témáról írni.)   🙂

(BambuCharts Template)  Kérlek, oszd meg (SHARE), ha szerinted más is tudná használni ezt az infót!

NDX chart

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.