A Tanító Öröme…

A Tanító Öröme…

A tanító öröme, amikor ilyen és hasonló leveleket kap tanítványaitól. Az alábbi email valami ilyesmi és ma délelőtt érkezett.

“Szia Gyula,

Csak egy visszajelzés, hogy van értelme a tudás-átadásnak:
Nagyon régen voltam nálad a Griff hoteles összejövetelen, tavaly szeptember nyár óta pedig a webinárokon.
Legnehezebb volt számomra a mindset (gondolkodásmód) átalakítása.
1. A “Trade what you see – Not what you think” (Azt tradingeld, amit látsz, Nem amit látni szeretnél) ezt kellett legyőznöm először, nincs jóslás!
2. Hagyd futni a nyerő pozíciót!
Utolsó négy kötésem eredménye (van amikor 2 hétig benne voltam, van amikor 1 hétig)
23,42%
10,61%
11,3%
20,6%
Sima fapados magyar börze Tartósbefektetési számla az adó miatt. A termék nálam az egyik DAX short warrant volt, amiknek van lejárata és van benne egy bizonyos tőkeáttétel.

Szóval a fenti kettőt is kell legyőzni a sima amatőrnek.
Természetesen : –> írd le a stratégiád –>álmodból felkeltve is tudjad –> zárd a veszteséget etc. Most ezekről nem beszélek, minden fontos csak a fenti kettő volt illetve még nehéz is a számomra.
Kész vagyok már? Természetesen nem. Lesznek veszteséges ügyleteim a jövőben ? Természetesen igen, mégpedig nem kevés, csak kezelnem kell őket.
Az utolsó kötésnél azért előjött a régi gondolat 6%-nál hogy zárom, gondoltam fusson egy kicsit futott még pár napig – aztán zártam. Szóval egy kicsit belekóstoltam a profitábilis pozícó futtatásába is, és lehet hogy még korán zártam így is.
És a legfurcsább hogy a legutolsónál eljött a teljes nyugodtság, amikor eldöntöttem hogy futtatom még pár napig, semmi idegesség, érdekes, persze örültem a pozitívumnak csak kicsit más volt az a háttérbeli izgalom (unalom szó jutott az eszembe, de az kicsit nagyképűen hangzana).

Szóval van értelme a tanításodnak és az átlag gondolkodás/beidegződés megváltoztatásához idő kell – emberfüggő, hogy mennyi.
Lényeg, hogy köszönöm!
Üdv
András B.

Utóirat
Felteheted a levele a blogodra, légyszi az emailcímem nem legyen benne.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.